חומת מגן (מזרן)
ישראלים רבים לא מודעים עד כמה מגן מזרן יכול לעזור לאיכות השינה. מומחה השינה אבי ברססט, מנהל "פורום השינה של ישראל" בפייסבוק ומנכ"ל הולנדיה, עם ההסבר המלא – למה כדאי לנו להצטייד במגן מזרן כבר מההתחלה, בכל גיל
רבים וטובים מבינינו כנראה נמלמל לעצמנו "אבל למה אני צריך את זה", או "זה נשמע כמו סתם בזבוז כסף", אם נקנה מזרן חדש וימליצו לנו לרכוש בנוסף אליו גם מגן מזרן. כנראה שרובינו עדיין לא יודעים ולא מבינים באמת עד כמה אי שימוש במגן מזרן הוא פוטנציאל לפגיעה הדרגתית באיכותו ובקיצור חייו של המזרן. וכשאנחנו ישנים על מזרן שאיכותו פגיעה, השינה שלנו נפגעת, כלומר גם הבריאות שלנו תיפגע מזה בסוף.
כפי שכבר כתבתי כאן בעבר, חזור ושנוה, אני נותן דגש, לפני הכל, לבחירת מזרן איכותי המתאים לגופכם. בסניפי הולנדיה, למשלך, קיים מבחר של מזרנים מתרכובות חומרים, עובי ורכות שונים כך שכל אחד יכול למצוא בדיוק את המזרן שייטיב עם גבו. אז אם כבר הגיע הזמן להחליף מזרן, בחרנו והשקענו באחד איכותי, אז למה שלא נשמור עליו עד הסוף? אמנם ההמלצה להוסיף למזרן שלנו מגן לא תלויה בגיל ובמצב המזרן ותיטיב עימו כבר מרגע השימוש הראשון, בקניית מזרן חדש. ההמלצה לרכישת מגן מזרן תופסת יותר מקום, כדי שכבר מתחילת השימוש נוכל לשמור עליו בצורתו המיטבית ונישן עליו לאורך זמן כשהוא ב-100% שלו.
נתחיל בשימוש הנפוץ יותר למגיני מזרן – ילדים ופעוטות בגיל הרך, לרוב לאחר גמילה מחיתולים. אבל לא רק. למגן מזרן אין "גיל שימוש" באמת, הוא בהחלט נחלת הכלל, בכל גיל. לאורך חייו של המזרן, גם כשיש עליו מצעים, הוא פוגש בזיעה אנושית, הפרשות ונוזלי גוף אחרים, וכל אלה עלולים לחדור לעומקו של המזרן, גם אם בכמויות קטנות, להיספג בתוכו וכך לפגוע באיכותו, באותה מידה שיכולה להישפך לנו כוס משקה על המזרן ולטווח הארוך אף ליצור עובש וכתוצאה להוות מצע גידול לקרדיות אבק הבית. כמו כן, חום הגוף שלנו בשילוב הקור שנצבר בתחתית המזרן, עלולים יחד ליצור עיבוי בפנים המזרן.
למעשה, מגן המזרן עשוי מחומרים נושמים אך התחתית שלו אטומה, ובכך מהווה חוצץ מאותם נוזלים – הידעתם שמדובר בעד כחצי ליטר בלילה?
אז כן, הבנו שמגן המזרן מאריך את חיי המזרן ומונע פגיעה בהם, וכשאתם ישנים על מזרן מוגן, אתם זוכים לאורך זמן לשינה רציפה. וזה, אתם יודעים, ממש טוב לבריאות שלכם. באמת שזה שווה כל שקל.
לילה טוב, רציף ויבש כל השנה.