מהי שינה טובה?
ידוע שאיכות שנת הילדים קשורה לאיכות שנת ההורים. מומחה השינה אבי ברססט, מנהל "פורום השינה של ישראל" בפייסבוק ומנכ"ל הולנדיה, מתמקד שוב בהורים ומסביר מהי שינה טובה, ואיך נזהה אותה. הכל בספרו החדש: "ילדים, עכשיו לישון!"
הורים יקרים, גם היום בחרתי בכם. גם אחרי לילות שנדמה שהיו מוצלחים מהממוצע והילד התעורר הרבה פחות, ימי המחרת נסחבים ועייפים, וגורמים לנו להתגעגע ללילות שבהם השינה הייתה הרבה יותר טובה.
מהי "שינה טובה"? האיגוד הלאומי האמריקאי לשינה פרסם בכתב העת HEALTH SLEEP כללים ומאפיינים המגדירים שינה איכותית, כולל המלצות ממחקרים מהשנים האחרונות. כך נזהה שינה טובה ע"י ארבעה מאפיינים עיקריים:
עד 30 דקות – כמה זמן לוקח לכם להירדם מרגע הכניסה למיטה? המומחים מצביעים שזמן הירדמות סביר הוא עד חצי שעה.
סיבות אפשריות לשיבוש: הלכתם לישון מוקדם מידי, הגוף לא מספיק עייף פיזית/מנטלית, אתם טרודים במחשבות, מסך דולק מסיח את דעתכם.
מה מומלץ לעשות? לא לשכב במיטה ולכעוס, זה בטוח. אם לאחר 30 דקות אתם עדיין ערניים, צאו מהמיטה ובחרו בפעילות מרגיעה כמו קריאת ספר, שתו משהו חם (נטול קפאין, כן?), ולאחר זמן מה חזרו למיטה לניסיון נוסף.
נופל וקם – אנשים רבים מתעוררים באמצע הלילה, קמים (לשירותים, למשל), וחוזרים למיטה להירדם. על פניו תקין לחלוטין, עד שהקימות מהמיטה הופכות מרובות באופן קבוע.
סיבות אפשריות לשיבוש: כאב ראש, אכילה בשעה מאוחרת, צריכת קפאין או אלכוהול.
מה מומלץ לעשות? להימנע מארוחות כבדות לפני השינה וכמובן גם מאלכוהול וקפאין, לא לשתות הרבה מים כדי לקום פחות לשירותים.
טייק 2 – התעוררתם באמצע הלילה. כמה זמן ייקח לכם להירדם בשנית? המומחים מגדירים את הזמן הסביר עד 20 דקות, ואתם? כבר חצי שעה ערים כאילו שתיים בצהריים.
סיבות אפשריות לשיבוש: בדומה להירדמות הראשונה, כנראה שאתם טרודים במחשבות.
מה מומלץ לעשות? גם כאן, לא להיאבק ולנסות לעשות פעילות רגועה כמו קריאת ספר עם תה חם.
התפקיד של המיטה – ברגע שהמיטה הופכת להיות גם חדר אוכל, שולחן עבודה וספה שממנה צופים בטלוויזיה, ייעודה המקורי מיטשטש וכך נפגעת איכות השינה. לפי המומחים, שינה איכותית פירושה שלפחות 85% מזמן השהות במיטה הוא שינה.
סיבות אפשריות לשיבוש: שהייה מרובה במיטה לא לצרכי שינה או סקס.
מה מומלץ לעשות? במיטה? רק שינה או סקס.
ולסיום אזכיר שוב – הורה שישן טוב מגדל ילד שישן טוב.
הורים, רוצים לזהות יותר בקלות את איכות השינה שלכם? הכל בספרי החדש. חפשו בגוגל "ילדים, עכשיו לישון!"