זמן לישון

שינה טובה הכרחית לשמירת על הבריאות, האנרגיה ומצב הרוח, מחסור בשינה יכול לגרום לפגיעה במצב הבריאותי והתפתחות מחלות שונות. 4 טיפים שכדאי להכיר בדרך למיטה

זמן לישון
זמן לישון מאמר

שעון החורף משפיע רבות על השינה, הגוף והנפש. כלומר, שינוי העונות משפיע על השינה שלנו ועל האנרגיה- מזג האויר קר ושעות האור קצרות, כך שמצב הרוח יורד ורבים נתקלים בקושי לצאת מהמיטהבבוקר.

קבלו ארבע טיפים שיעזרו לכם למקסם את שעות הלילה

בשינה איכותית ורציפה:

למצוא את האחת שלך

בחורף אנחנו נוטים להתחפר כחצי שעה יותר בממוצע מתחת לשמיכה. אבל איזו שמיכה מומלצת. ידוע שצמר טבעי משמר את החום הטבעי של הגוף ומנדף את הלחות העודפת. לעומת זאת, פוך שאינו מנדף הוא חומר דליק, ופלומת

הנוצות נתקפת מזיקים ומיקרואורגניזמים גם לאחר ניקוי יבש. זאת ועוד, שימוש בשמיכה נפרדת מבן/בת הזוג עדיף

על פני השימוש בשמיכה זוגית אחת. כך השינה נעימה יותר כשכל צד אוגר בנפרד את חום גופו האישי, וזאת מבלי להפריע לאחר.

זמן שינה

הדרך האפקטיבית ביותר לשפר את רמת האנרגיה היא לשאוף לשמונה שעות שינה בכל לילה. מומלץ לייצר שגרת לילה הכוללת טבילה באמבטיה, הדלקת נרות מרגיעים, שינה על מצעים איכותיים שיעניקו תחושה של חיבוק.

תזונה

מומלץ לשלב יותר ירקות ופירות בשגרת התזונה היומיומית, כדי לצלוח את החורף בשלום. כמו כן, עקב מחסור באור שמש כדאי להגביר את רמות הוויטמין D בעזרת אכילת דגים שומניים כמו סלמון, מקרל, סרדינים וביצים.

חלבון מוסיף המון, גם לשינה

באחד המחקרים שנבדקו בנושא, מצאו כי חלבון אשר משולב בתפריט היומי, משפיע לטובה על איכות השינה.

כך שבמידה ושוכחים או לא מספיקים לאכול במהלך היום, נמצא כי צריכת אחוזי חלבון גבוהה יותר, יכולה לחפות על השינה שייתכן ותפגע מצריכה מופחתת של קלוריות.

זמן לישון מאמר הולנדיה